Om Åsa

Mitt intresse för alternativ- och komplementär medicin väcktes på allvar när jag arbetade som hundpsykolog. Där såg jag gång på gång många konkreta exempel på att både djuren och deras ägare fick stor hjälp av homeopati och andra terapier.

Vid sidan av det såg jag också de mindre roliga bieffekterna av symtombehandlingar som t.ex. livslånga behandlingar med smärtstillande mediciner eller psykofarmaka för att dämpa ångestrelaterade problem. Vissa av de medel som används på djur är från början framtagna för människor, men det visade sig att de hade alldeles för svåra biverkningar. Så för att inte slänga pengarna i sjön ger man dom till djur istället. Där fick jag en stor tankeställare på hur hjälplösa djuren kan vara i händerna på oss människor när doften av pengar retar näsborrarna på profithungriga läkemedelsföretag med digra marknadsföringskonton.

Den ena behöver inte utesluta det andra

Jag vill bestämt förtydliga: jag har tidigare arbetat som djursjukvårdare på ett djursjukhus och vill inte på något sätt racka ner på veterinärvården som företeelse, veterinärer är i många fall oumbärliga! Jag har med djup tacksamhet tagit emot jourhavande distriktsveterinär som åkt på glashala småvägar i svinottan en mörk decembermorgon till mitt stall där 600 kg oändligt älskad häst ligger i sin box och är i akut behov av hjälp.

Varför skulle vi inte kunna jobba sida vid sida, och använda den metod som passar bäst för ett specifikt ändamål, precis som man gör med både människor och djur i stor utsträckning utomlands? Sånt kan jag verkligen tänka på när jag har svårt att sova. Och annars också faktiskt.

Diplomerad aromaterapeut

Jag har en yrkesutbildning som aromaterapeut i bagaget, och har arbetat sida vid sida med legitimerad vårdpersonal i form av kiropraktorer och naprapater på en klinik. Dom justerade nackar och skelett som satt fel, och jag  kom åt både muskler och själen på djupet med mina eteriska oljor som hjälp. Aromaterapi är både ett yrke och en passion för mig och jag kombinerar mina behandlingar med det som passar bäst.

Fler terapier  – Healing och kinesisk medicin

Den röda tråden i det jag gör är energi och jag är på ständig upptäcktsfärd att vidga mina vyer och förstå allt i ett större perspektiv.

Jag gick min första utbildning i Reiki 2004 och blev Reiki Master 2006,  och håller många utbildningar i ämnet, både på plats och på distans. Det är helt fantastiskt att intresset är så stort och att så många vill lära sig, både för sin egen skull, för att utvecklas personligt, och för att kunna hjälpa när och kära på ett kärleksfullt sätt.

Kinesisk medicin har en filosofi som har satt många pusselbitar på plats, under 2011-2012 läste jag till akupressör, något som jag främst använder på djur som svarar otroligt snabbt och visar ofta var man skall trycka.

Men det mesta jag lärt mig om energi är trots allt från djuren.

Djurkommunikatör

Eftersom jag arbetat så tätt med djur och haft en stark önskan om att kunna förstå och hjälpa dom har det naturligt utvecklats en förmåga att kommunicera med dem.  Det tog ett tag innan jag förstod fullt ut att det var det jag faktiskt gjorde, hahaha 🙂  Sedermera tog jag förmågan på allvar och är certifierad djurkommunikatör och får ständig undervisning om hur saker och ting som vi ser och inte ser hänger ihop, av kloka små katter eller via mjuka mular och blöta nosar.

Jag arbetar också som medial vägledare.

Kurser

Jag håller kurser i de olika ämnen jag behärskar, som t.ex. Reiki, aromaterapi, aromamassage, medial utveckling, tarot och djurkommunikation. Flera av kurserna finns också som distanskurser där man arbetar i sin egen takt.

Jag är i slutskedet av planeringen till en längre utbildning som holistisk djurterapeut. Håll utkik!

Livet på landet

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Men att vara känslig och mottaglig för subtila energier är inte alltid en bra egenskap i vissa miljöer. Så sedan några år tillbaka bor jag på landet, i en galet vacker miljö i hjärtat av Sörmland, mellan Flen och Katrineholm.

Vårmorgon vid Gålsjön, låååångt bort från stressig rusningstrafik

Jag bor tillsammans med min sambo, Johan, våra tre vovvar:  magiska Erland, galna Annie och lilla sockertrollet Kalle. Kalle ägnar en viss del av sin tid åt att jaga någon av de tre katterna om de går in eller ut genom kattluckan. Det är mycket roligt tycker han. Det är mindre roligt tycker katterna.

Boxen i stallet är tom sedan 2015 då min stora kärlek Buse talade om att det var dags att gå vidare till de evigt gröna ängarna. Han fyller dock mitt hjärta varje dag fortfarande.

Du hittar mer info om mig och min övriga verksamhet på www.elvegard.se